Tot eind oktober 2019 kun je in verpleeghuis en Huntingtoncentrum Topaz Overduin in Katwijk twee nieuwe exposities bewonderen. Op dit moment worden beeldhouwwerken van Hetty Kelderman en quilts van Yvonne van Rijn tentoongesteld. Topaz Overduin vraagt regelmatig kunstenaars uit de regio om te exposeren in deze Topaz locatie gelegen aan de duinen. Elke drie maanden is er een nieuwe expositie.  

De exposities zijn zeven dagen per week te bezichtigen in de aanliggende gang van restaurant ‘s Janshoek in Topaz Overduin aan de Nachtegaallaan 5 in Katwijk. Bezoek is mogelijk van 10.00 tot 17.00 uur en op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Eventuele aankopen zijn mogelijk via de receptie van Topaz Overduin.

De kunstenaars
Hetty Kelderman
werkt sinds 2007 als beeldhouwer. Ze werkt voornamelijk in albast en serpentijn en combineert haar werken regelmatig met het gebruik van materialen als hout en aluminium. Voor al haar beelden laat zij zich inspireren door vrouwelijke schoonheid, verbondenheid en menselijke relaties. Hetty onderscheidt zich door haar beelden van exclusieve schoenen vervaardigd uit steen, die kwetsbaarheid, schoonheid en kracht uitstralen. In deze werken, die samen de serie ‘Steps in stone’ vormen, toont ze puur vakmanschap.
Hetty exposeert in binnen- en buitenland. Naast ‘Steps in stone’ maakt Hetty ook werk in opdracht. Voor meer informatie:
info@hettykelderman.nl

Yvonne van Rijn, volgde 15 jaar geleden een cursus in quilten en is er sindsdien redelijk aan verslaafd. Een collectie van haar wat kleinere quilts zijn te zien in deze expositie. Zij doet dit vak als ontspannende hobby naast taken als mantelzorger en haar baan. Het quilten biedt niet alleen heel veel plezier, maar bracht ook veel vriendschappen met andere quilters in Nederland en de Verenigde Staten. Elke week komt zij samen met haar quiltgroep. Dat werkt inspirerend en is erg gezellig. Regelmatig reist ze naar de Verenigde Staten met een groep Nederlandse quilters.
Wil je ook graag leren quilten? Neem dan contact op met Yvonne via: stitchntravel@gmail.com.

Wilt u ook exposeren?
Wilt u ook een keer exposeren in Topaz Overduin? Neem dan contact op met de kunstcommissie van Topaz Overduin via e-mailadres expo.in.overduin@outlook.com.

Comments

comments

DELEN