“Schaken tijdens de traditionele feestweek”

Dit jaar wordt voor de 11e keer het Rijnsoever Schaaktoernooi georganiseerd tijdens de traditionele feestweek in Katwijk aan den Rijn. Het toernooi vindt plaats op donderdagavond 29 augustus 2019 in de accommodatie van Tafeltennisvereniging Rijnsoever op sportpark De Krom. De start is om 20.00 uur. Voor de schakers is dit toernooi een mooi opwarmertje voor het schaakseizoen.

Het inmiddels traditionele schaaktoernooi in de feestweek wordt voor de vijfde maal gehouden op Sportpark de Krom. Begin 2015 betrokken de tafeltennissers hun nieuwe accommodatie. Schaken is niet helemaal vreemd voor de tafeltennissers. Tafeltennisvereniging Rijnsoever is een breedtesportvereniging met een breed scala aan activiteiten. Diverse leden van tafeltennisvereniging Rijnsoever zijn ook lid van een schaakvereniging of zijn dat in het verleden geweest. Zo is in 2009 het idee ontstaan om een schaaktoernooi te organiseren in de feestweek. De grote vraag van deze feestweek is wie de opvolger wordt van Robert Straver van het Leidsch Schaakgenootschap. Straver won de editie van 2018.

Het schaaktoernooi is bestemd voor jong en oud en van alle niveaus. Het betreft een snelschaaktoernooi met 5 minuten per persoon per partij. De zaal is open vanaf ongeveer 19.45 uur. Het toernooi zal rond 23.00 uur afgelopen zijn. De sfeer is informeel en een gezellige avond staat voorop. Het toernooi is tenslotte onderdeel van de feestweek! Het inschrijfgeld bedraagt 4 euro en moet bij binnenkomst worden voldaan. Deelnemers worden ontvangen met gratis koffie en koek. Overige consumpties zijn tegen verenigingsvriendelijke prijzen bij de bar verkrijgbaar. Belangstellenden dienen zich vooraf op te geven via voorzitter@ttvrijnsoever.nl.

Comments

comments

DELEN