Burgemeester Cornelis Visser hoopt op een prachtige wedstrijd op zaterdag 21 september. Dan speelt Katwijk tegen Quick Boys, voor het eerst in vier jaar tegen elkaar. De gemeente heeft flinke veiligheidsmaatregelen genomen.

Zo vindt de derby eerder plaats dan gebruikelijk, namelijk om 12.30 uur. Daarnaast wordt, net als bij andere risicowedstrijden, bij beide clubs pas na de wedstrijd alcohol geschonken. En kunnen de uit-supporters alleen met een zogenaamde bus-combi het sportpark De Krom betreden.

Burgemeester Visser: “Ik begrijp heel goed dat de supporters liever zelf bepalen hoe zij naar de wedstrijd gaan, maar helaas is in het verleden gebleken dat dit door een kleine groep wordt misbruikt om een spoor van geweld en vandalisme aan te richten. In overleg met de clubs en op advies van de politie heb ik daarom besloten de maatregelen van de laatst gespeelde derby opnieuw te hanteren. Ik hoop op een prachtige wedstrijd in een sportieve en plezierige sfeer, evenals een goede bekerwedstrijd in de week erna. Als blijkt dat deze twee wedstrijden goed gaan, kunnen we wellicht in de toekomst de maatregelen wat aanpassen.”

Comments

comments

DELEN