Dunea-directeur Wim Drossaert overhandigt de cheque met de opbrengst van de Veteranendag-doppers aan Rudoplh Strickwold van Hulphond Nederland.

Dunea is trotse partner van de Nederlandse Veteranendag (NLVD) en is de veteranen oprecht dankbaar voor hun inzet voor onze vrede en veiligheid. Dit jaar werd die dankbaarheid extra kracht bijgezet met een Dopper-verkoopactie voor Hulphond Nederland. Zij trainen honden om veteranen met een trauma steun, troost, praktische hulp en vrijheid te bieden. Het resultaat van de Dopper-actie? Een prachtig bedrag van 10.000 euro voor het opleiden van hulphonden speciaal voor veteranen.

Op woensdag 4 september overhandigde Dunea dit mooie bedrag aan Hulphond Nederland, in het bijzijn van het Nationaal Comité Nederlandse Veteranendag, en enkele veteranen met hun honden.

Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland:
“Door de inzet van een hulphond kan een veteraan met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) weer opnieuw deelnemen aan de maatschappij en durft hij of zij weer naar buiten. Dat zorgt voor een betere kwaliteit van leven, zowel voor de veteraan als voor zijn of haar omgeving. Er is een groeiende behoefte aan de inzet van onze PTSS-hulphonden voor deze doelgroep. Daarom zijn wij enorm blij met deze mooie actie van Dunea. Hiermee kunnen wij nog meer hulphonden opleiden.”

Jan Rijken, directeur Nederlandse Veteranendag:
“Het Nationaal Comité Veteranendag is heel blij met Dunea als partner. Voor de tweede keer op rij tonen zij, als organisatie met een onmisbare en belangrijke maatschappelijke rol in deze regio, hun betrokkenheid bij onze veteranen. En daar blijft het niet bij, door hun initiatieven betrekken ze ook het algemeen publiek bij het thema en wordt dit jaar zelfs een goed veteranendoel ondersteund. Het zijn dit soort initiatieven die ervoor zorgen dat een van de speerpunten van het Nationaal Comité – verankering in de samenleving van erkenning en waardering voor veteranen – dichterbij komt. Dank daarvoor, namens alle Nederlandse veteranen.”

Comments

comments

DELEN