Na een flitsende start van Sportiff Company Grasshoppers is het toch de thuisploeg dat de leiding neemt. Via 0-7 en 7-14 in het voordeel van het team van Axel Gouw herstelt Dozy Den Helder zich en pakt een kleine voorsprong aan het einde van de eerste periode (22-18).

Het tweede kwart is voor Grasshoppers. De thuisploeg kan aanvankelijk de voorsprong vergroten (29-20) maar in de laatste fase voor rust zorgen een 14-0 run waaronder 4 drietjes dat Sportiff Company  met een 31-39 voorsprong kan gaan rusten.

Na de pauze weet de thuisploeg toch weer aansluiting te vinden (41-44) maar Grasshoppers antwoord met een 11-0 run en stoomt verder door naar een maximale voorsprong van 18 punten.  Den Helder weet nog van geen wijken en kan aan het einde van de derde periode toch weer wat inlopen (58-67).

In het laatste kwart komt de thuisploeg nog heel dichtbij. Twee technische fouten aan Katwijkse zijde leveren Den Helder 4 rake vrije worpen op en daarbij opgeteld 3 scores op rij brengen de spanning al heel snel weer helemaal terug in de wedstrijd (69-70).  Ondanks deze tegenslag weet het team in de eindfase toch weer orde op zaken te stellen en de winst knap binnen te halen. Eindstand 79-85.

Scores: Deborah Vos 15pt; Sonja Kuijt 14pt; Noor Driessen 14pt; Ilse Kuijt 13pt; Mia Hordijk 11pt; Iris Govers 8pt; Marieke van Schie 6pt; Lotte van Kruistum 4pt; Alissa vd Plas; Rosalie Aandewiel. Tamlyn de Groot en Karin Kuijt geblesseerd.

Comments

comments

DELEN