Zaterdagavond in  een goed gevulde sporthal Cleijn Duin stonden de twee rivalen Sportiff Company Grasshoppersen Cobra Nova tegen over elkaar. Beide teams hadden hun twee eerdere wedstrijden gewonnen en het beloofde – met het oog op eerdere ontmoetingen – een spannende wedstrijd te worden. Het publiek ging er goed voor zitten en werden in hun verwachtingen niet bedrogen.

Via een 18-18 periodestand waren het de bezoekers die met een minimale voorsprong (34-35) de rust in gingen. Er werd hard maar fair gestreden om de punten. In het 3e kwart nam de thuisploeg het initiatief (58-53) met nog 1 kwart te spelen. Rogillio Swrattan (26 punten) en Joey Schelvis (22 punten) wilden niet wijken.  Doordat de thuisploeg de laatste schotpoging mis zag gaan, was het 75-75 bij het eindsignaal en dat betekende 5 minuten verlengen.

In de 1e verlenging gaven de 2 ploegen elkaar weer geen duimbreed toe. Bij 83-83 volgde er een 2e verlenging, waarbij de thuisploeg een paar keer van dichtbij wist te scoren. Langzaam maar zeker liep Sportiff Company Grasshoppers uit en moest CobraNova capituleren. Einduitslag na ruim 2 uur en 15 minuten: 95-87.

Scores: Michael Madanley 33, Idir Bourjouane 15, Sjors Besseling 13, Jos van der Laan 13 en Jim van Zijl 11 punten. Besseling en Wouter Breel pakken ieder 10 rebounds.

 

Comments

comments

DELEN