Op zaterdag 2 en 9 november openen eigenaren van duurzame woningen in heel Nederland hun deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam bouwen en wonen. Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis. Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Via de Duurzame Huizen Route kunnen geïnteresseerden inspiratie opdoen om hun eigen huis duurzamer te maken. De gemeente Katwijk doet ook mee aan de Duurzame Huizen Route en is nog op zoek naar inwoners die hun duurzame woning open willen stellen.

De gemeente Katwijk ondersteunt de Duurzame Huizen Route om samen met huiseigenaren steeds meer inwoners te informeren en enthousiast te maken over de voordelen van duurzaam wonen. “Het is mooi om goede voorbeelden onder de aandacht te brengen tijdens de Duurzame Huizen Route. Zo horen bezoekers ervaringen uit de eerste hand en ontdekken ze dat energiezuinig wonen onder andere ook zorgt dat je comfortabeler woont,” aldus Jacco Knape, wethouder duurzaamheid. Uit de enquête van de Duurzame Huizen Route blijkt dat veel bezoekers na het evenement zelf aan de slag gaan. “Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken,” reageert een enthousiaste bezoeker.

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Katwijk. Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt! Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Huiseigenaren die mee doen op zaterdag 2 en 9 november ontvangen als blijk van waardering een bedankje en maken kans op een weekendje weg.

Comments

comments

DELEN