Sinds 1971 organiseert Baalbergen exposities in haar pand aan de Ambachtsweg in Katwijk. Inmiddels hebben meer dan 250 kunstenaars daar hun werk kunnen tentoonstellen.

Vaak ging het om ervaren (semi-)professionele kunstenaars die hun strepen al verdiend hebben. Het blijft echter belangrijk om ook getalenteerde, startende kunstenaars een podium te bieden voor hun werk. Daarom heeft Baalbergen Katwijk in 2017 de Baalbergen Aanmoedigingsprijs voor startende kunstenaars ingesteld. Deze prijs is in 2017 gewonnen door Lisette Hogewoning die inmiddels bekendheid heeft verworven met haar collages van onder meer Amy Winehouse en deze zomer met haar weergave van Rembrandt heeft geëxposeerd in het Rijksmuseum in Amsterdam. In 2018 won Ramona Hielckert de Aanmoedigingsprijs en ook zij heeft daarna op verschillende locaties geëxposeerd.

In 2019 heeft de onafhankelijke jury vier getalenteerde kunstenaars uitgenodigd samen te exposeren. Er zijn schilderijen op doek te zien van Marjolein Bresser en Jan Zuydwijk, schilderijen op perspex van Leontine van der Klugt en foto’s van Cynthia van der Brugge.

Bij de opening van de expositie op 7 september heeft juryvoorzitter Lisette Hogewoning bekend gemaakt dat Leontine van der Klugt de winnaar is van de Baalbergen Aanmoedigingsprijs voor startende kunstenaars 2019. De jury prijst haar knappe techniek, schilderen op perspex vereist immers schilderen in de omgekeerde volgorde, haar kleurgebruik en de variatie die zij in haar boodschap legt. Leontine heeft een oorkonde en een geldbedrag gewonnen en mag met eigen werk een complete expositie samenstellen.

De expositie van de gezamenlijke kunstenaars is te zien vanaf dinsdag 10 september in Woonwinkel Baalbergen aan de Ambachtsweg in Katwijk. De expositie loopt tot en met woensdag 2 oktober 2019.

 

Comments

comments

DELEN