Op maandag 9 september tekenden wethouder Adger van Helden van de gemeente Katwijk en Peter Scheeren, directeur van projectontwikkelaar Sedos uit Noordwijk, de ontwikkel- en realisatieovereenkomst voor ‘Cap Horn’. Met het tekenen van de overeenkomst is de weg vrij voor de ontwikkeling en realisatie van zo’n 56 woningen in De Horn in Rijnsburg. De gemeente werkt elke dag aan de zorg voor een passende woning voor alle inwoners van Katwijk en is dan ook blij met deze ontwikkeling.

Ontwikkelingen in De Horn
Het gaat om het meest oostelijke gedeelte van De Horn dat gelegen is tussen het Oegstgeesterkanaal en de Vliet, ook wel de ‘Waterrijke punt’ genoemd. Er komt dan ook veel water terug in het plan. Op de kop komt een plantsoen en speelvoorzieningen. Hoe het plan er precies uit komt te zien wordt de komende tijd duidelijk. Van Egmond architecten uit Noordwijk is inmiddels bezig met de ontwerpen van de herenhuizen, twee -onder-één kapwoningen en vrijstaande woningen. De 2/1-kap- en vrijstaande woningen hebben allemaal een tuin aan het water met eigen ligplaatsvoorziening. Geen hoogbouw dus maar allemaal laagbouw. De woningen vallen qua prijsstelling in het dure segment. Dit bevordert de doorstroming op de woningmarkt.

Meer weten
Op de website van Sedos (sedos.nl) is binnenkort  meer informatie over Cap Horn te vinden. Meer informatie over de ontwikkelingen in De Horn zijn te vinden op www.katwijk.nl/dehorn

Comments

comments

DELEN