Katwijk – Peinzende gezichten afgewisseld met af en toe een bulderlach: de Marente Pubquiz, die afgelopen donderdag in het kader van de Brainweek werd georganiseerd, was er één vol spanning én ontspanning. Na een avond quizzen kon het expertiseteam Katwijkse Ziekte – dat de avond organiseerde – bekendmaken dat er 900 euro was opgehaald voor onderzoek naar de Katwijkse Ziekte.

Het was niet de eerste keer dat het expertiseteam van Marente een bijdrage leverde aan de Kattukse Brainweek. In de afgelopen jaren organiseerden zij ieder jaar een taartenbakwedstrijd. Vorig jaar werd die gecombineerd met een vossenjacht voor de jeugd. ,,Maar voor dit jaar wilden we eens een keer iets anders’’, zegt Daphne Stellingwerf van het expertiseteam. ,,Iets waar veel mensen plezier aan zouden beleven en wat ook wat meer zou opbrengen dan een taartenbakwedstrijd.’’

Het werd dus een pubquiz. Stellingwerf heeft er geen spijt van. ,,Het was een reuzegezellige avond. Er waren zo’n 60 deelnemers en volgens mij had iedereen het naar zijn zin. Diverse teams hebben zich nu alweer aangemeld voor volgend jaar, dus ik denk dat we met de Marente Pubquiz een blijvertje in handen hebben’’.

Het team van Marente Thuiszorg, bestaande uit, Susanne Rutten – Esther de Groot – Dineke Grutter en Karin Nijboer, won de eerste editie van de pubquiz. Zij mogen de wisselbeker een jaar lang houden.

Foto: Dirk van Egmond

Comments

comments

DELEN