De lokale omroep RTV Katwijk kan terugkijken op een gezellig feestweekend. Vrijdagmiddag is de studio officieel geopend door wethouder Jacco Knape. Zaterdag konden Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers een kijkje nemen in de gloednieuwe studio’s.

Wethouder Jacco Knape sprak vrijdagmiddag lovende woorden over de nieuwe huisvesting van de omroep. Met het doorknippen van het lint werd symbolisch ‘het nieuwe’ RTV Katwijk geopend. Genodigden kregen daarna een rondleiding door de nieuwe studio’s. Getoost en geproost. Voorzitter van RTV Katwijk, Willem Meijvogel en Teuntje van Delft van Uitgeverij Verhagen ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst.

Open dag
Zaterdag opende de omroep letterlijk de deuren voor iedereen die even een kijkje wilde nemen. De hele dag was de omroep live op televisie en radio. Enkele honderden inwoners van de gemeente hebben een kijkje genomen. De vrijwilligers hadden de studio’s aangekleed en stonden klaar om de bezoekers alles te vertellen over de apparatuur, uitzendingen en meer.

De Haagse Elvis opende de open dag om 11.00 uur met een spetterend optreden. Ondertussen werd op radio geschakeld naar De Halve van Katwijk en daarna sport. Op televisie stond om 13.00 uur een tafelgesprek gepland met oud-voorzitters en oud-medewerkers. In de gloednieuwe televisie-studio stond ook veel publiek om de uitzending gade te slaan.

Frans van Dorland sloot met een optreden de live-uitzending van RTV Katwijk tijdens de open dag af. De open dag gemist, maar toch benieuwd? De omroep is nog altijd op zoek naar vrijwilligers.

Comments

comments

DELEN