Afgelopen zaterdag is bij AV Rijnsoever de terugkomtraining gestart. In voorgaande jaren is de cursus ook gegeven maar met ingang van dit jaar is gekozen voor een andere aanpak.

De terugkomtrainingen hebben als doel om lopers met een blessure weer de mogelijkheid te geven het hardlopen (opnieuw) op te pakken. Duurzaam is daarbij het sleutelwoord. Een aantal van de deelnemers zijn door een (oude) blessure niet meer in staat om te blijven hardlopen.

Dit jaar is gekozen voor een trainingspakket met optimale begeleiding waarbij de focus ligt op het wegnemen van de oorzaak van de blessures. Aan de hand van de aard van de blessure wordt bepaald welk traject gevolgd moet worden zodat op een verantwoorde manier het sporten weer kan worden opgepakt.

Een enthousiaste groep van 20 lopers is gestart met de trainingen. De lopers worden begeleid door Leendert Guijt van Vitaal Fysiotherapie uit Katwijk, waarmee AV Rijnsoever een samenwerkingsverband is aangegaan. Trainers van AV Rijnsoever ondersteunen deze begeleiding door met deelnemers aan de hand van een zorgvuldig uitgedacht loopschema deelnemers langzamerhand weer te trainen naar een afstand van ca. 5 km.

Ben je geen lid van AV Rijnsoever en wil je het hardlopen weer oppakken na een tijdje eruit te zijn geweest? Ook dan ben je van harte welkom. De enige voorwaarde is dat je een sportverleden hebt zodat je 2 of 3 kilometer onafgebroken kan hardlopen. Daarbij moet je rekening houden dat van je verwacht wordt dat je een keer per week zelf gaat trainen. Dat kan op de baan van AV Rijnsoever of op eigen gelegenheid. Van niet-leden wordt voor deze cursus een bijdrage gevraagd van € 50,00. Wordt je lid na de cursus dan wordt dit verrekend met de jaarlijkse contributie.

Interesse en wil je je nog aanmelden? Dat kan nog steeds! Stuur een mail naar Jaap.vanderplas@akzonobel.com en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Comments

comments

DELEN