Tijdens de Vis Diner Show bij strandpaviljoen KW106 in Katwijk heeft Arie Kuijt een oorkonde ontvangen van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze ontving hij voor het met passie bijdragen aan het geliefd maken van Noordzeevis.

Arie weet als geen ander hoe perfect het product Noordzeevis is. Hij werkt al van jongs af aan in de visserij en is begonnen als fileerder. Tegenwoordig is hij visinkoper bij Schuitemaker, maar het fileren is hij nooit verleerd. Hij heeft het bedrijf Visfileren.nl opgericht en verzorgt vanuit daar workshops, heeft een eigen messenlijn en organiseert vis fileershows waarbij hij de gasten van alles vertelt over vis.
“Als je de waarde kent, dan kan je het verkopen. Zo is het ook met Noordzeevis. Het is een geweldig product, alleen de consument weet dat nog niet. Beleving is het belangrijkste wat er is en met de shows en workshops hoop ik mensen te inspireren om te kiezen voor Noordzeevis.”

De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel meer lokaal gevangen vis op de menukaart te krijgen. Scheveningen is altijd al een plek geweest waar de visserij leeft. Tegelijkertijd bevinden zich op veel lokale menukaarten momenteel veel geïmporteerde vissen, zoals zalm en tonijn. Dit is zonde, want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en komt om de hoek aan wal.

Comments

comments

DELEN