Foto: Links Cora Heemskerk accountmanager bij Zorgboodschap. Rechts Dirk-Pieter van Leeuwen teamleider gastvrijheid van De Wilbert Katwijk

KatwijkHet gaat slecht met de vlinders, bijen, kevers, vliegen en alle andere kriebelbeestjes die zo belangrijk zijn voor de natuur. Twee derde is verdwenen. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Natuurmonumenten is uitgevoerd. Als we het tij nog willen keren, is meer ruimte voor de natuur nodig in onze landbouwgebieden.

Woonzorglocatie Wilbert in Katwijk wil ook graag een steentje bij dragen aan duurzaamheid en het behoudt van de natuur. Dirk-Pieter van Leeuwen, teamleider gastvrijheid , vertelt de reden voor dit hotel.
‘Onze ruime binnentuin wordt op droge dagen goed bezocht door bewoners, bezoekers en familie. Wanneer we alleen vlinderplanten hebben staan en een insecten hotel zouden we een kans voorbij laten gaan. Om de bezoekers van de binnentuin te inspireren om bijvoorbeeld ook een insectenhotel in hun de tuin te plaatsen hebben we besloten om er een informatiebord naast te zetten. Op deze manier kunnen we nog meer bijdragen als organisatie. Samen met Zorgboodschap hebben we dit prachtig idee kunnen realiseren. ‘
‘Wij zijn er trots op en hopen op een vroeg voorjaar met veel gasten in ons hotel.’

 

Comments

comments

DELEN