Katwijk is financieel gezond. Dat meldt de gemeente in de ‘Programmabegroting 2020-2024’. De begroting werd vorige week donderdag door wethouder Adger van Helden gepresenteerd. Wel waarschuwt Van Helden: ‘Maar we moeten waakzaam blijven en ons niet rijk rekenen.’

De gemeente heeft een roerig jaar achter de rug. Het gemeentebestuur hamerden constant op ‘de zware financiële situatie’ van de gemeente. Het college kwam met een flink pakket aan bezuinigingsmaatregelen van vijf miljoen euro per jaar. De gemeenteraad stemde daar voor de zomer mee in, met uitzondering van het voorstel om Muziekschool Katwijk te sluiten. Dat voorstel leidde tot grote maatschappelijke onrust.

Overschot
De gemeente meldt een plus van 2,4 miljoen euro. ‘Juist door 5 miljoen aan ombuigingen hebben we nu een gezonde begroting’, is de overtuiging van de wethouder in De Katwijksche Post. ‘Het gaat wel om 5 miljoen structureel. Dus ieder jaar 5 miljoen. Zonder zou ik nu een begroting met grote gaten presenteren. Dat pakket is voor de lange termijn hard nodig. Op dit moment is het genoeg voor 2020 om gezond te zijn en te blijven’, zegt Van Helden stellig.

De gezonde financiële situatie biedt goed nieuws: er zijn voor 2020 geen nieuwe bezuinigingen nodig.

Comments

comments

DELEN