2 jaar geleden diende de PvdA een motie in om de toegankelijkheid van Katwijk voor mensen met een beperking beter in beeld te brengen. Vorige week werd bekend dat deze motie eindelijk wordt uitgevoerd. In de motie werd gevraagd om Katwijk te laten aansluiten bij het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid, zodat locaties zoals horeca, winkels en andere openbare plekken getest worden en mensen via een app kunnen zien of ze er makkelijk terecht kunnen.  Tot nu toe zag het Katwijkse college hier niet veel in, maar mede door aanhoudende  aandacht van de PvdA Katwijk komt het er nu toch van.

De PvdA vindt het belangrijk dat een ieder, ongeacht beperking, overal aan mee kan doen en dat mensen ‘drempelvrij’ ergens binnen kunnen komen. In Katwijk worden er gelukkig nu meer stappen gemaakt. Uiteraard is het daarbij belangrijk dat inwoners en ondernemers zich  hier ook van bewust zijn. Het mooie is dat er steeds vaker rekening mee wordt gehouden. Zo zijn er bij kermissen bijvoorbeeld steeds meer prikkelvrije dagen, zodat mensen geen last hebben van allerlei geluiden en lichten.

De gemeente zet ook stappen en gaat de komende tijd in alle wijken en kernen een top 10 samenstellen van aandachtspunten om de toegankelijkheid te verbeteren. Dit zal met name gaan over stoepen die scheef liggen, het niet aanwezig zijn van afritten voor rolstoelen of obstakels die in de weg staan. Ook wordt er over nagedacht om bij alle gemeentelijke voorstellen toegankelijkheid standaard mee te nemen.

Wat de PvdA betreft hoog tijd. Fractievoorzitter Matthijs van Tuijl: ‘Samen met inwoners, het platform gehandicaptenbeleid en ondernemers kunnen we er voor zorgen dat Katwijk voor iedereen een plek is om makkelijk mee te komen. Dat vinden wij een absolute topprioriteit’.

Comments

comments

DELEN