Maandagochtend 30 september werd op het schoolplein van de Horizon in Katwijk op een originele wijze de Kinderboekenweek geopend. De leerkrachten waren allemaal in de stemming om met alle kinderen op reis te gaan en hadden daarvoor speciaal hun kleding aangepast. Ze waren helemaal klaar om op reis te gaan, van ontdekkingsreizigster, stewardess, zeezeiler tot wielrenster. Het schoolplein zou ook vol staan met speciale voertuigen, om mee op reis te kunnen gaan, maar door het slechte weer was deze activiteit afgelast.

Toch kwamen alle kinderen snel in de beste reissferen en werd ook het lied ‘Reis mee’ van  ‘Kinderen voor kinderen’ gezongen en werd er door een goed getrainde dansgroep van Horizonnertjes ook een heuse reisdans bij uitgevoerd. Aan het einde van deze opening kregen alle groepen een nieuw boek cadeau. Ze waren er zo helemaal klaar voor om in het thema van de Kinderboekenweek op verschillende manieren op reis te kunnen gaan. Er werd in deze Kinderboekenweek dan natuurlijk ook veel voorgelezen, technieklessen werden aangepast en natuurlijk werden de muzieklessen ook met het thema ‘Reis mee’ gegeven.

Boekenmarkt  met vele lezertjes
Woensdag 10 oktober werd er na schooltijd op het leesgezellige schoolplein ook een boekenmarkt georganiseerd. Gelukkig zat het weer nu wel even mee en werd het een gezellige markt op het plein. Veel kinderen hadden hun boeken prachtig uitgestald, boeiende ‘etalages’ om langs te lopen en… te kopen. Er werden dus heel wat boeken verkocht voor een mooi klein prijsje en met dat geld konden de kinderen weer leuke boeken uitzoeken bij de andere kinderen. Kleine ondernemers in de notendop! Het was een prachtig gezicht om menig boek op reis te zien gaan met een nieuwe eigenaar.

Afsluiting maar zeker niet het einde!
Op vrijdag 11 oktober werd de Kinderboekenweek afgesloten maar… op de Horizon is het thema zeker nog niet ten einde. Tot en met 22 november zal dit thema ‘Reis mee’ actueel blijven en zullen er vele lessen met dit mooie thema in alle groepen gegeven gaan worden. Voor meer foto’s en informatie over deze Kinderboekenweek zie www.rkhorizon.nl of de Facebookpagina van basisschool de Horizon.

Comments

comments

DELEN