Afgelopen zaterdag heeft René Diekstra, landelijk bekend psycholoog, auteur en columnist, in aanwezigheid van ruim honderd genodigden, de nieuwste expositie bij Baalbergen Katwijk geopend.

De titel van deze expositie is “BEVRIJD”. De deelnemende exposanten hebben elk vanuit hun eigen specialisme invulling gegeven aan dit thema. In deze bijzondere samenwerking worden beelden van Frans en Truus van der Veld, sieraden van Edith van Leeuwen en florale objecten van Lucinda van der Ploeg tentoongesteld naast schilderijen van Riet Rosier, kleuren etsen van Janine Lamers, collages van Lisette Hogewoning en foto’s van Eric Breed. Het gekozen thema maakt deze diversiteit aan kunstvormen een harmonieus geheel.

De heer Diekstra verwees in zijn aangrijpende speech naar de raakvlakken van het thema bevrijd en het vinden van zingeving en balans in je leven. De kunstenaars hebben in aanvulling op het thema ook werk gemaakt gerelateerd aan de metafoor: ‘het leven als het bewonen van een huis met vijf kamers’. Deze metafoor vormt de basis voor het (nog te verschijnen) nieuwste boek van Diekstra.

De expositie loopt van 15 oktober 2019 tot en met 11 januari 2020 en kan dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot en met 17.00 uur bezichtigd worden.

Woonwinkel Baalbergen Katwijk
www.baalbergenkatwijk.nl

 

Comments

comments

DELEN