De flats aan de Boerslaan en de Helmbergweg met 81 sociale huurwoningen van Woningcorporatie Dunavie in de wijk Hoornes Noord-Oost worden volgende maand gesloopt. De eerste werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Volgende maand wordt korte metten gemaakt met beide gebouwen, die dan nog voor de kerst weg zijn.

Er wordt daarna niet direct begonnen met nieuwbouw. Dunavie is daarover nog in gesprek met de gemeente. ‘Flatje slopen, flatje bouwen’ is niet meer aan de orde. In gesprek met de gemeente worden het aantal en type woningen, parkeren, groenvoorziening, blokopbouw, duurzaamheid en omliggende woningen meegenomen. Tot die onderhandelingen klaar en de plannen gemaakt zijn, gaat er niets gebeuren op de bouwlocatie. Dunavie verwacht dat het mogelijk nog wel twee jaar duurt, voordat er met nieuwbouw wordt begonnen. Met omwonenden is de woningcorporatie in overleg over tijdelijk gebruik van de locatie.

Comments

comments

DELEN