Drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder Dunea heeft haar tarieven voor 2020 bekendgemaakt. De prijs voor het drinkwater blijft 98 cent per duizend liter. Ook het vastrechttarief verandert voor de meeste huishoudens niet.

‘Water is een eerste levensbehoefte’. Dunea probeert de prijs daarvan zo laag mogelijk te houden. De afgelopen jaren zijn de tarieven daardoor steeds gedaald, het aantal inwoners in de regio neemt de komende jaren toe. Mede daarom moet de productie van drinkwater worden uitgebreid. Dat betekent dat de prijs van het drinkwater op dit moment niet verder daalt, maar gelijk blijft.

Hoewel de kosten van het drinkwater laag zijn, roept Dunea consumenten op om bewust met water om te gaan. Gemiddeld gebruiken we in Nederland zo’n 120 liter drinkwater per dag. Dat verbruik kan omlaag door in de badkamer, keuken en toilet de kraan niet onnodig te laten lopen en huishoudelijke apparaten als vaatwassers en wasmachines alleen te gebruiken als ze vol zijn. Dat zegt directeur Wim Drossaert.

Comments

comments

DELEN