De Katwijkse zorgorganisatie DSV | verzorgd leven heeft flinke financiële problemen. De gemeente Katwijk is zelfs aangesproken om financieel bij te springen. Die staat namelijk met 55,5 miljoen garant. DSV kan niet aan zijn financiële verplichtingen voldoen en dus hebben twee kredietverstrekkers aangeklopt bij de gemeente om geld.

‘De financiële situatie bij ouderenzorgorganisatie DSV | verzorgd leven vraagt op dit moment extra aandacht. Door een verminderde liquiditeitspositie kan zij niet aan alle betalingsverplichtingen voldoen’, aldus de Katwijkse zorgorganisatie. De nijpende situatie moet snel op orde worden gebracht en daarvoor is door het bestuur een waarnemend directeur aangesteld: Hennie Kenkhuis. Hij moet half december met een ‘grondige analyse’ komen.

Cliënten, Cliëntenraad, OR, Identiteitsraad en medewerkers zijn geïnformeerd over de situatie. De directie benadrukt dat de continuïteit van de zorg de grootste prioriteit heeft.

Met de inzet van het pakket van maatregelen wil DSV de financiële positie van de organisatie op een duurzame manier versterken, voor nu en in de toekomst.

Comments

comments

DELEN