De eerste flat aan de Helmbergweg is tegen de vlakte. De afgelopen dagen is Van Diemen bezig geweest met het neerhalen van de eerste flat. De flat aan de Boerslaan volgt binnenkort. Deuren, hekwerken en ander nog bruikbaar materiaal is de afgelopen tijd verwijderd.

Na de sloop wordt niet direct begonnen met nieuwbouw. Dunavie is daarover nog in gesprek met de gemeente. ‘Flatje slopen, flatje bouwen’ is niet meer aan de orde. In gesprek met de gemeente worden het aantal en type woningen, parkeren, groenvoorziening, blokopbouw, duurzaamheid en omliggende woningen meegenomen. Tot die onderhandelingen klaar en de plannen gemaakt zijn, gaat er niets gebeuren op de bouwlocatie. Dunavie verwacht dat het mogelijk nog wel twee jaar duurt, voordat er met nieuwbouw wordt begonnen. Met omwonenden is de woningcorporatie in overleg over tijdelijk gebruik van de locatie.

Comments

comments

DELEN