Sportiff Company Grasshoppers Heren 1 verliest zijn eerste wedstrijd van seizoen, na een  aantrekkelijke wedstrijd waar top basketball werd getoond. Jake Prins maakte na weken blessureleed opnieuw zijn rentree, maar zag Jim van Zijl met een knieblessure op de bank plaatsnemen.

Na een goed begin waren de gasten lang de bovenliggende partij. Het Katwijkse team toonde mentaliteit en kwam aan het eind nog voor te staan. Uiteindelijk was een verlenging nodig en  trokken de mannen uit Katwijk aan het kortste eind.

Bij de start van de wedstrijd leek het uit te monden op een eenvoudige overwinning van Grasshoppers. Een 14 punten voorsprong werd echter binnen een aantal minuten teniet gedaan door de met scherp schietende gasten uit Den Helder. Grasshoppers had het zwaar met het snelle spel van Zeemacht.

Ruststand 45 – 50

Zeemacht pakte de grip op de wedstrijd. Joshua Kramer van Zeemacht nam het heft in handen en was een ware plaag voor de Katwijkers. Daarbij schoten de Heldenaren nog altijd met scherp. Het bleef een zeer aantrekkelijke wedstrijd met een zeer hoog tempo. Scores over en weer. Waarbij het arbitraire trio moeite  had het goed te volgen. Zo kreeg Jordi Menkhorst een 5e fout van de achterste man in het oranje bij een val over eigen benen van zijn tegenstander. Het verlies van Jordi deed zich gevoelen maar beide ploegen maakten er nog altijd een waar spektakel van. In de laatste minuten pakte de thuisploeg de voorsprong. Met nog 13 seconde op de klok stonden de Katwijkers 3 punten voor, 103-100. Balverlies leidde tot een aanval en een driepunter van Zeemacht wat zorgde voor een verlenging.

In de verlenging nam Zeemacht direct de leiding. Wederom via Kramer, die man of the match werd. Ondanks dat Sportiff Company Grasshoppers weer kon aanhaken bleef het verschil in stand en verloor Grasshoppers zijn 1e wedstrijd van dit seizoen. Eindstand 114 – 118.

Scores: Jos van der Laan 23, Michael Madanly 22, Idir Bourjouane 16, Sjors Besseling 16, Jordi Menkhorst 14,  Jake Prins 9, Wouter Breel 8, Youri van der Linden 6.

 

 

Comments

comments

DELEN