Katwijk heeft een lange traditie als vissersdorp. Welke Katwijker voorvader voer niet enige jaren op een vissersschip? Eeuwenlang was dat de bomschuit. Wat een bom is en hoe je een bomschuit bouwt, vroeg ook illustrator Bert van der Meij zich af. Nadat hij enige jaren met deze vragen rondliep, besloot hij antwoorden te vinden en het verhaal beeldend te vertellen. Met succes, zoals blijkt uit zijn fraai gemaakte en uiterst informatieve boek, dat zaterdag wordt gepresenteerd.

Het vijftig pagina’s tellende boek bomvol illustraties en verklarende teksten wordt in het Katwijks Museum gepresenteerd. Vanaf dat moment ligt het boek, met een oplage van 750 exemplaren een collectors items, in de winkel. Een leuk onderdeel van het boek is de ingestoken bouwplaat voor het bouwen van een bomschuit.

Comments

comments

DELEN