Scheefhuren wie doet er wat aan? Wordt de gemiddelde huurverhoging van Dunavie volgend jaar echt maar 1,5%? Zijn er toch voor Katwijk oplossingen om de doorstroom in huurwoningen te stimuleren? Zomaar drie vragen die op de goedbezochte huurdersavond van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ uitgebreid aan de orde kwamen. Dat iedereen na afloop van leuke- en pittige discussies met een grote glimlach om de mond de foyer van zalencentrum Tripodia betrad voor de derde helft om elkaar te ontmoeten, was zeker te danken aan de sneldichteres Dominique Engers. Scherp en vol humor vatte zij op de oerdreun van Willy Alfredo deze huurdersavond samen. Betere notulen kon je je niet wensen.   

Na een presentatie van Paulus Jansen, algemeen directeur van de Woonbond, waren het de antwoorden van het panel op vragen uit de zaal waar het duidelijk werd dat er in Katwijk nog veel moet gebeuren. Maar deze avond bleek ook, met voorbeelden uit het land, dat al samenwerkende door woningcorporatie Dunavie, de gemeente Katwijk met de SHD en met een grote dosis creativiteit er zeker concretere antwoorden kunnen komen. En wat dacht  sneldichteres Engers van deze huurdersavond?: ,,Een podium waarop door grote mannen werd gepraat. Van het publiek gescheiden door een dikke gouden draad. ‘Het is allemaal gelul!’, brulde een roodharige vrouw. En toen klauterde ik met veel plezier over het touw”.

Foto’s en meer van de SHD
De foto’s van deze huurdersavond 20 november in Tripodia en veel meer lokaal en nationaal nieuws op het gebied van het huren kunt u lezen en bekijken op de website van de SHD, www.shdeduinstreek.nl.

Comments

comments

DELEN