Sint Nicolaas komt komende zaterdag (16 november) om 13.30 uur per boot aan in Katwijk aan Zee bij de Zwaaikom. Aan boord zit de Pietenband, dus je kunt ze al van verre horen aankomen.

Burgemeester Cornelis Visser wacht hem aan de kade op met hopelijk heel veel enthousiaste kinderen en ouders. Natuurlijk worden daar al handjes geschud en met elkaar gezongen.

Sinterklaas en zijn pieten vervolgen hun weg per koets voor een optocht in het centrum van Katwijk. De majorettes van The Flying Stars lopen voorop in de stoet met daarachter de Jong Floraband en Sinterklaas en hoofdpiet in een rijtuig. De Pietenband en pieten sluiten aan met iedereen die ook wil meelopen.

Vanuit de Zwaaikom gaat de stoet via de Tramstraat, Badstraat en Voorstraat naar de Princestraat. Daar spreekt de goedheiligman vanaf het bordes boven Livera iedereen toe om daarna door het winkelcentrum Zeezijde te wandelen.

Met Sint op de foto
Er is dan gelegenheid om handen te schudden, verlanglijstjes in te leveren en met Sint en Piet op de foto te gaan. De Pieten delen kleurplaten uit, waar mooie prijzen mee te winnen zijn.

Er zijn onder leiding van de pieten ook verschillende spellen in het dorp.

Rond 17.00 uur vertrekt Sinterklaas weer uit winkelcentrum Zeezijde. Want ja, er wacht hem en zijn pieten nog een drukke nacht met schoenbezoeken.

Comments

comments

DELEN