De Oranjeverenigingen van Katwijk aan zee, Katwijk aan den Rijn, Rijnsburg en Valkenburg werken samen met de gemeente aan de plannen voor de viering van 75 jaar bevrijding in 2020.

Zo komt er inin januari een tijdelijk monument van 104 duizend ‘lichtgevende’ stenen ter herdenking van de slachtoffers van de Holocaust. In Hangaar 2 op het vliegkamp wordt een Dancefestijn georganiseerd met lokale en nationale dj’s. Een vrijheidsloop met diverse afstanden voor jong en oud langs plekken en monumenten die aan de Duitse bezetting doen herinneren.

Op 5 mei is er een parade en defilé met praalwagens en historische militaire voertuigen. De stoet trekt door de dorpskernen. Er wordt op die dag onbeperkt Zweeds wittebrood uitgereikt, gebakken door bakker Haasnoot. Een gedeelte van de Zeeweg wordt omgedoopt tot Bevrijdingsweg met een braderie, kinder-speeleiland, demonstraties, een show van militaire voertuigen en historische vliegtuigen en afsluitend is er vuurwerk aan de Rijnmond.

Comments

comments

DELEN