Het bestuur van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ had Pierre Sponselee, interim directeur-bestuurder, en Annemarie Rook, manager Woondiensten, van Dunavie uitgenodigd voor een werkbezoek bij vier huurwoningen in de gemeente Katwijk. De bewoners, allen lid van een bewonerscommissie van de SHD, kregen zo een unieke gelegenheid om in een uur hun woning en woonomgeving te laten zien. Waar waren ze trots op en wat zou anders moeten in hun ogen? Bij dit laatste punt was het gebrek aan (goede) communicatie vanuit Dunavie te vaak een heel groot knelpunt.

SHD-bestuursleden Nel van Dam, Lennie van Roijen en Leo van Duyvenbode hoorden op deze middag bevlogen huurders hun verhaal vertellen. Zij zijn als lid van hun BC ook vaak de  contactpersoon naar de SHD en Dunavie voor hun wooncomplex. Bevlogen deden ze allen hun verhaal en gaven Sponselee en Rook veel mee om over na te denken en op terug te komen. Dat zouden ze zeker doen, want er werd ijverig meegeschreven. Soms te erg om op te schrijven wat je zag bij die oudere huurwoningen, zeker wat het energieverbruik betrof, maar trots om te zien wat woningrenovatie, Dunergie, had opgeleverd naast blije huurdersgezichten.

Vierluik van huurdersverhalen
De pakkende verhalen en foto’s van het bezoek aan vier woningen aan de Langevaart in Rijnsburg en de Karel Doormanlaan, de Secr. Varkevisserstraat en de Prinses Beatrixlaan in Katwijk kunt u lezen en bekijken op de website van de SHD, www.shdeduinstreek.nl.

Foto: Gerard Bol

Comments

comments

DELEN