De heer J.P. Dijkstra uit Rijnsburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vele verdiensten voor de samenleving. Burgemeester Visser reikte op 27 november 2019 de Koninklijke onderscheiding uit. De heer Dijkstra, oud-directeur van Bouwcenter Dijkstra in Katwijk, is zowel voor als na zijn pensionering zeer actief geweest in kerk, politiek en sport.

De heer Dijkstra is verschillende perioden ouderling geweest bij de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan de Rijn, Katwijk aan Zee en Rijnsburg, waar hij nu ook nog deze functie vervult. In de jaren ’70 was hij voorzitter van de A.R. Kiesvereniging Nederland en Oranje in Katwijk en aansluitend bestuurslid en voorzitter van het CDA, afdeling Katwijk.

Ook in de sport heeft de heer Dijkstra zich verdienstelijk gemaakt. Zo was hij bestuurslid van de Jeugd- en Sportraad Katwijk en Jeugdraad Katwijk, de huidige Verenigingenraad Katwijk. Hij was vrijwilliger bij Tennisclub M.V.K.V. in Katwijk, waar hij diverse jeugdtoernooien en activiteiten organiseerde. Later was hij in Rijnsburg voorzitter van de 50+ commissie van de Tennisvereniging De Rijnkanters. Zijn sportieve interesse lag niet alleen bij tennis maar ook bij volleybal. Zo is hij voorzitter en coach van het damesteam geweest bij de Katwijkse Volleybalclub Blok ’77.

Tot slot is hij ruim tien jaar voorzitter geweest van de programmaraad VLOK Katwijk. Deze organisatie gaat over de adviezen voor radio- en tv-uitzendingen.

Comments

comments

DELEN