De vakbonden laten de geplande landelijke stakingsdag van het onderwijs woensdag 6 november toch doorgaan. Het kabinet stelt voor het gehele onderwijs 460 miljoen euro extra beschikbaar voor salarisverhoging en werkdrukvermindering; niet genoeg en niet structureel. Het team van RKBS de Horizon uit Katwijk gaat niet staken, maar voert een actieplan uit. De schooldeuren gaan woensdagochtend gewoon open om mogelijke belangstellenden voor het vak van juf of meester een blik in hun ‘Horizon-keuken’ te gunnen.

Directeur Herbert van Elteren: ‘Wij denken op de Horizon dat het onderwijs eens positief naar voren moet worden gebracht. We moeten met elkaar nieuwe collega’s vinden, ze zijn immers zo hard nodig. Want ondanks alle verhalen in de media is en blijft ‘leerkracht zijn’ zo’n fantastisch beroep.’

Daarom zet deze school die ochtend de deuren wagenwijd open voor iedereen die serieus belangstelling heeft om mogelijk ook leerkracht te worden. Het is dé ultieme gelegenheid om eens in de onderwijskeuken een kijkje te nemen. Zo kunnen bezoekers zelf beleven welke aspecten het basisonderwijs te bieden heeft. Geïnteresseerd dan kan je je melden via hvanelteren@sophiascholen.nl. Van Elteren: ‘De koffie en thee staat klaar en u kunt de sfeer proeven van onze onderwijswereld en alles vragen. Natuurlijk mag u dit bericht ook bij mogelijk andere belangstellenden onder de aandacht brengen. Wilt u al wat onderwijssfeer proeven, kijk maar alvast op www.rkhorizon.nl of de Facebookpagina van onze basisschool.’

Comments

comments

DELEN