Foto: Danielle van Leeuwen.

Katwijk – De Ferox dames hebben het roeiseizoen afgesloten met een 3e plaats in de 1e klasse van de FSN (Federatie Sloeproeien Nederland) competitie.

Deze werd afgesloten tijdens de roeiwedstrijd Muiden-Pampus-Muiden, waar de dames de beker in ontvangst mochten nemen. Een mooie prestatie, zeker omdat het team dit jaar voor het eerst deelneemt aan de FSN-competitie.

Jaarlijks organiseert de FSN het Kampioenschap Sloeproeien Nederland. Binnen 3 verschillende klassen kan deelgenomen worden aan wedstrijden, nl.: een hoofdklasse dames en heren, en een 1e en 2e klasse dames en heren. Voor een eindklassering dient men een minimaal aantal van de genomineerde wedstrijden te roeien.

Als beginnend team zijn de Ferox dames in de roeisloep Azorean High dit jaar gestart in de 1e klasse. Na mooie wattages geroeid te hebben in o.a. de wedstrijden: Vechten op de Vecht, Slag om de Zaan, de Kaagrace, de Maasrace en de Veerse Meerrace, kwam de podiumplek in zicht. Daarvoor moest ook tijdens het Liwwadster rondje goed gescoord worden. En dat lukte. Een snelle race door de grachten van Leeuwarden leverde een tweede plaats op, waarmee het team verzekerd was van de 3e plaats in de competitie. Trots werd de beker in ontvangst genomen tijdens de afsluitende race van het seizoen MPM (Muiden-Pampus-Muiden)

Bij MPM werd nog even getoond wat de dames in hun mars hebben.  Ruim 120 sloepen namen deel aan deze race, waarin de deelnemers 3x  in één weekend vanuit Muiden een rondje Pampus roeiden. Vanaf de start bij het Muiderslot werd er, onder leiding van stuurman Kees, geknokt voor een snelle tijd. Regen, wind en golven werden getrotseerd, veel damessloepen werden ingehaald en zelfs het baanrecord werd verbroken. Ook de Ferox heren slaagden in hun poging het 17 jaar oude baanrecord te verbreken. Beiden teams mochten voor deze wedstrijd de beker voor de 2e plaats en de speedcup in ontvangst nemen.

Mede dankzij de sponsoring van Kaptein Orthopedie, Hoevens Adviesgroep en Apotheek Rijnsburg en de support vanuit Roeivereniging Ferox, kunnen de teams terugkijken op een prachtig roeiseizoen.

De Azorean High gaat in de winterstalling voor onderhoud, zodat de sloep volgend jaar weer volop in actie kan komen. Wil je meer weten over sloeproeien? Volg dan Roeivereniging Ferox op facebook of kijk op www.rvferox.nl

 

Comments

comments

DELEN