De politie zet ook dit jaar speciale ‘vuurwerkagenten’ in. Deze gaan de komende weken actief op zoek naar illegaal vuurwerk. In politiegebied Leiden-Bollenstreek, waar Katwijk onder valt, heeft elk bureau een ‘vuurwerkteam’. De teams lopen tips na en doen zelf onderzoek naar illegaal vuurwerk. In Katwijk zijn twee agenten de komende weken vrijgemaakt. Inwoners worden door de politie ook opgeroepen tips te delen.

‘Het gaat ons vooral om de gevaarsetting. Het vuurwerk wordt steeds zwaarder; het zijn net halve bommen’, zegt teamchef Peter Koot van Politie Katwijk. ‘De teams gaan de komende weken speuren naar vuurwerk. Bij eventuele grote acties helpen de teams van de verschillende bureau’s elkaar ook.’ Dat gebeurde vorig jaar ook al. Vuurwerk dat in beslag wordt genomen, wordt afgevoerd en vernietigd.

Comments

comments

DELEN