Sportiff Company Grasshoppers reisde woensdagavond naar Wijchen voor de tweede bekerwedstrijd. Door griep en blessures werd zonder Sjors Besseling, Jim van Zijl, Youri van der Linden en Tomas Breel aangetreden.

Grasshoppers begon redelijk sterk aan de wedstrijd tegen BV Wyba, dat meedoet in de top van de 1e Divisie, maar verslapte kort daarop waardoor zij de voorsprong kwijtraakten en een kleine achterstand opliepen.
Grashoppers zat niet lekker in de wedstrijd, maar wist zich ondanks de kleine rotatie toch in de wedstrijd te blijven. Jordy Menkhorst zorgde voor wat extra kansen in de aanval door veel rebounds te pakken, maar de achterstand werd langzaam steeds een stukje groter.

Ondanks de achterstand blijven de mannen  strijden en lieten zij in het 4e kwart zien dat ze niet voor niets naar Wijchen waren gekomen. Ze trokken de wedstrijd naar zich toe en de wedstrijd sloeg volledig om. In de verdediging werd veel stops gemaakt zodat er fast-breaks gelopen konden worden. Meer beweging in de aanval zorgde voor daten in de verdediging zodat er meer drives inside gemaakt konden worden. Jake Prins schoot zijn mid-range schoten raak en Michael Madanly begon driepunter na driepunten te raken. De flinke achterstand werd in de slotfase van de wedstrijd omgetoverd tot een voorsprong. Het thuisteam kwam nauwelijks nog aan scoren toe en daarmee werd de eindstand: 76-95.

Scores: Michael Madanly 31, Jake Prins 21, Jordi Menkhorst 15, Idir Bourjouane 11, Jos van der Laan 7, Wouter Breel 6, Glenn Schijf 2

Zaterdag
Zonder Youri van der Linden, Jim van Zijl en de gebroeders Breel moest Sportiff Company Grasshoppers Heren 1 naar Bemmel om het op te nemen tegen de nummer 1 van de competitie. Jake Prins was ondanks een keelontsteking toch omgekleed en was daarmee de 7e speler waarmee Grasshoppers het deze wedstrijd moest doen.

De mannen begonnen sterk aan de wedstrijd. Met name Idir Bourjouane kon gemakkelijk zijn man verslaan en de bal delen voor een open schot of zelf naar de basket driven. Na het eerste kwart, dat eindigde met een voorsprong van 5 punten, begon Dolphins echter een stuk beter te spelen en kwamen de Katwijkers op achterstand. Dit kwam voornamelijk door de vele aanvallende rebounds die Dolphins kon pakken. De 2e kansen die zij hiermee creëerden werden goed benut.

Grasshoppers begon het derde kwart met een achterstand van 9 punten en deze liep direct op door het sterke aanvallende spel van Dolphins. Met name Keime Helfrich (36 punten) was moeilijk af te stoppen en schoot bijna al zijn driepunters raak. Grasshoppers vocht zich toch weer terug in de wedstrijd en kon het gat dichten tot 7 punten verschil. Dit leek het omslagpunt van de wedstrijd te worden maar helaas was deze comeback van te korte duur.

In het 4e kwart was duidelijk te zien dat de kleine rotatie van nu slechts 6 man zijn tol begon te eisen. De laatste minuten van de wedstrijd konden de Dolphins volledig hun gang gaan. De vele driepunters en makkelijke scores die zij in de slotfase konden maken resulteerde in een eindstand die een wat vertekend beeld geeft van de gehele wedstrijd: 109-80.

Topscores: Jordi Menkhorst: 17, Idir Bourjouane & Sjors Besseling: 16

Zaterdag 23 november speelt Heren 1 om 18.30 uur thuis in sporthal Cleijn Duin tegen Uball uit Utrecht.

Comments

comments

DELEN