Afgelopen week hoorde de ChristenUnie dat jeugdzorginstelling De Hoenderloo-Deelen in Apeldoorn dicht gaat. Deze instelling is meerdere keren negatief in het nieuws geweest. Slecht nieuws voor jongeren met een complexe problematiek, maar ook voor Katwijkse jongeren die daar hun plek hadden gevonden.

Het negatieve nieuws over bovengenoemde zorginstelling had vooral te maken met de kwaliteit van zorg, het ontbreken van stabiele teams en een repressief klimaat. Ook verwacht men een verlies van vier miljoen euro alleen al voor locatie De Hoenderloo-Deelen. Deze locatie gaat dicht en dat betekent dat jongeren met complexe problemen hun plek kwijt raken.

De ChristenUnie weet dat ook jongeren vanuit Katwijk geplaatst zijn in de jeugdzorginstelling De Hoenderloo. Dat deze locatie wordt gesloten betekent dus dat ook voor onze jongeren een nieuwe plek gevonden moet worden.

De ChristenUnie maakt zich zorgen over deze jongeren en hun ouders en heeft het college een aantal vragen gesteld. De belangrijkste vragen zijn of de gemeente Katwijk in beeld heeft over hoeveel Katwijkse jongeren het gaat, of er jeugdzorginstellingen zijn waar deze jongeren kunnen worden opgevangen en wat de gemeente gaat doen om deze Katwijkse jongeren binnen korte tijd te helpen aan een andere definitieve en passende plek.

De ChristenUnie is benieuwd naar de antwoorden van het college, maar wil vooral weten welke oplossingen er zullen komen voor deze jongeren.

Comments

comments

DELEN