Foto’s: Shirley Schreuder

Een negentig minuten lang hebben bijna driehonderd bezoekers van het gratis kerstconcert van kerstprojectkoor Vocalis en het gastkoor De Vrolijke Noot in de Katwijkse r.-k kerk genoten van wat er werd gezongen en vertoond. Uit een honderdtal kelen kwamen schitterende en pakkende kerstliederen in diverse talen. Alles werd gedirigeerd door Aldert Prast (Vocalis) en Agnes Bol (De Vrolijke Noot) met Niek van der Meij als vaste muzikale begeleider van beide koren op piano. De waardering van alle bezoekers kwam meer dan royaal tot uiting bij de deurcollecte na afloop.

 Gaaf om te zien dat zovelen zich de moeite hadden getroost om in een periode met vele kerstconcerten en –voorstellingen, door zeer nat en kil winterweer, naar dit kerstconcert te komen. Het werd een mooi moment om in de donkere dagen voor Kerstmis even tijd te nemen om ook muzikaal te beseffen waarom we elk jaar zo uitbundig het kerstfeest vieren. De sfeervolle aankleding qua belichting en kerstaccenten in dit historische kerkgebouw maakte deze vrijdagavond 13 december tot één groot muzikaal kerstgebeuren voor alle aanwezigen in deze Katwijkse katholieke kerk.

Terugluisteren… dat kan!    
Kon u deze avond niet aanwezig zijn, het hele kerstconcert met vele kippenvel oproepende momenten, zeker bij de solo’s van De Vrolijke Noot, kunt u terug beluisteren op www.joannesdedoper.nl bij ‘Uitzending gemist’, ‘Reguliere uitzending’, ‘Maand 12’ en ’13-12-2019 Kerstconcert’. Op die website vindt u ook in de rubriek “Fotogalerij’ de schitterende foto’s van fotografe Shirley Schreuder van deze avond.

Comments

comments

DELEN