Na de vele overwinningen in de derde divisie vorig seizoen, moet RVV nog steeds wennen dat er ploegen zijn die beter zijn of beter presteren. Trainer/coach Sven Walleze is achter de schermen druk bezig geweest om die mentale weerbaarheid te verhogen en de individuele spelers tot een hechter team te smeden. In de thuiswedstrijd tegen VV Amsterdam heren 1 plukte RVV hier de eerste vruchten van (3-1).

De eerste set ging verloren, maar RVV was dichtbij. Een sterke serviceserie (zeven punten) van de spelverdeler van VV Amsterdam was beslissend. De kleine voorsprong die RVV had, sloeg door die servicebeurt om in een achterstand en dat was even slikken voor de Katwijkse mannen. RVV werkte hard en speelde redelijk. Alleen was dit niet genoeg het gat te dichten tegen de sterk spelende Amsterdammers (19-25).

RVV kreeg steeds meer controle over de wedstrijd en dat bleek wel bij de start van de tweede set. Een sterke serviceserie van Ard de Mooij was het startschot om het publiek te laten zien waar dit team toe in staat is. RVV kreeg meer grip op de services en aanvallen van de Amsterdammers en speelde de set goed uit. Meer grip op de aanval bleek wel uit de twee verwoestende blokballen op de uitstekend spelende nummer 14 van VVA. Die moeten hem ‘pijn’ hebben gedaan. RVV speelt de set solide uit (25-22).

In de derde set wisselden Ken Rovers en Robert de Vries van positie, respectievelijk van passer/loper naar midblok en vice versa. Het had alleen niet direct een positieve impact op het spel van de Katwijkers. VVA zette RVV onder druk en werden daarbij ook nog eens geholpen door de vele opstellingsfouten aan RVV-zijde (4 stuks). Gilbert Vivo, zich van geen kwaad bewust, liet de scheidsrechter in duidelijke taal weten wat hij ervan vond en daar was de tweede scheidsrechter niet van gediend. Een rode kaart en dus een bonuspunt voor VVA. In tegenstelling tot bij het voetbal, hoeft de speler het veld bij ‘rood’ niet te verlaten, maar er was niet veel voor nodig om dat wel te laten gebeuren. VVA kon alleen maar glimlachen. Zonder enige inspanning kreeg het zo vijf punten in de schoot geworpen. Walleze probeerde zijn team te kalmeren en plaatste bovendien een spelverdelerswissel. Ard wordt vervangen door zijn oudere broer Ron de Mooij. Met een ruime achterstand ging VVA de big points in, maar RVV startte de motoren voor een inhaalrace. Een fantastische serviceserie van Thijmen Heemskerk dreef de VVA-passing tot wanhoop. RVV kreeg aansluiting en stoomde direct door naar een setpoint op 24-23. De harde sprongservice van VVA werd goed verwerkt en Ron de Mooij koos voor de middenaanval, maar de setup was te laag. Rovers probeerde hem nog tot punt te promoveren, maar de blokkering van VVA was op orde. De Mooij kon zich voor zijn kop slaan, maar gelukkig herpakte hij zich. Op een setup achterover van VVA zat de RVV-blokkering van Bas van der Tang en Ken Rovers op zijn plaats en kwam de bal scherp op de netband bij de spelverdeler. De Mooij bedacht zich geen moment en speelde de bal bovenhands het veld in bij VVA en verzilverde het setpunt (27-25).

VVA kreeg met het onverwachte setverlies een flinke domper te verwerken. Daar tegenover stond dat RVV goed en geconcentreerd bleef spelen en hield controle over de wedstrijd. Ingrediënten voor een relatief gemakkelijke setwinst in de vierde (25-20). Trainer/coach Walleze was trots op zijn team.

RVV speelt zaterdag 14 december om 14:00 uur in de Galgenwaard in Utrecht tegen de mannen van VV Utrecht. Eens kijken of de – voor het Katwijkse Sportploeg van het Jaar 2019 genomineerde –  RVV heren het kalenderjaar goed af kunnen sluiten.

 

 

 

 

Comments

comments

DELEN