Bijschrift foto: Annie Noort wordt gefeliciteerd door Suzan Offereins

Vrijdagmiddag 10 januari werd onder grote belangstelling een nieuwe schilderijen expositie in het Museum Oud Rijnsburg geopend. Op de bovenverdieping van het museum is de komende maanden het kunstzinnige werk van Annie Noort te vinden.

De openingshandeling werd verricht door kunstenares Suzan Offereins, zij heeft destijds amateur kunstenares Annie Noort gedurende enige jaren les gegeven. Suzan is bekend geworden door haar portretschilderijen van leden van het koninklijk huis. In de Burcht in Rijnsburg hangt haar een van haar mooiste en grootste schilderijen: Vier Koninginnen. Suzan verrichte de opening door middel van een korte schilderles waarin ze duidelijk uitlegde hoe een tekening of schilderij nu eigenlijk tot stand komt.

Na dat de opening was verricht mochten de aanwezigen naar boven om zelf kennis te maken met het fraaie werk van Annie.  Haar werk is zeer divers, Annie werkt met houtskool, pastelkrijt, acrylverf en aquarelverf. Landschappen, zeegezichten, stillevens en dorpsgezichten zijn onder deel van haar expositie.

Museum Oud Rijnsburg is gevestigd aan de Oude Vlietweg 6 en is iedere zaterdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Comments

comments

DELEN