Donderdagavond 30 januari organiseert de gemeente, samen met de politie, een avond over inbraakpreventie. Tijdens de bijeenkomst wordt uitgelegd wat inwoners kunnen doen om inbraak te voorkomen. Ook geven politie en gemeente aan wat zij hieraan doen.

Ieder jaar laten politiecijfers zien dat tijdens de donkere winterdagen het aantal woninginbraken toeneemt. Ook dit jaar is dit weer het geval. Inbrekers werken graag in het donker. ‘De deur op slot’ en ‘de ramen dicht’ zijn vanzelfsprekende zaken waar inwoners ongetwijfeld goed op letten. Maar wat kan je nog meer doen? Op deze avond krijgen inwoners tips om het risico op een inbraak te verkleinen. Naast de politie spreekt ook een ex-inbreker over zijn ervaringen. Deze ex-inbreker is ’s middags al op pad geweest in de wijk om te kijken hoe de kansen voor inbraak daar zijn. Daar laat hij het een en ander van zien tijdens de avond.

Aanmelden
Katwijkers kunnen zich tot uiterlijk 28 januari aanmelden voor deze bijeenkomst via het mailadres oov@katwijk.nl.

Comments

comments

DELEN