Brandweer Hollands Midden gaat grote voorlichtingsstickers op haar brandweervoertuigen aanbrengen om brandveiligheidsvoorlichting te geven aan de burgers in de regio Hollands Midden.

Brandweerauto’s komen overal en trekken de aandacht. Met voorlichtingsstickers wordt deze aandacht op een laagdrempelige manier gebruikt om burgers te bereiken. Met de voorlichtingsstickers dragen we naast het oplossen van incidenten bij aan het voorkomen van incidenten. We willen burgers bewust maken van risico’s en van hoe ze de kans op een woningbrand, of de gevolgen daarvan kunnen verkleinen.

Iedere sticker met eigen boodschap
In totaal zijn er 5 verschillende stickers. De stickers zijn voorzien van heldere afbeeldingen en teksten die luiden; “Geef koolmonoxide geen kans!”, “Rookmelders redden levens!”, “Geef de brandweer de ruimte!”, “Wees voorbereid: maak een vluchtplan!” en “WATT, voorkom brand door overbelasting!”. Daarnaast verwijzen de stickers naar de website www.brandweer.nl.

Op deze site is alles na te lezen over wat we thuis zelf kunnen doen aan brandveiligheid en de veiligheid in de omgeving. Begin 2020 start het aanbrengen van de stickers op de voertuigen.

Comments

comments

DELEN