Iedereen heeft het vast opgemerkt. Er wordt gewerkt aan de Rijnstraat en de omleidingsroute is erg druk. Dit is helaas niet te vermijden. Raadslid Jacco van Duijn: “Wat wel te vermijden is zijn de levensgevaarlijke situaties die ontstaan door onfatsoenlijk rijgedrag door Katwijk aan den Rijn.”

Ongelukken voorkomen
Automobilisten die bij het kruispunt Rijnstraat – Sandtlaan rood licht negeren zijn voor fietsers en voetgangers een gevaar op de weg. Daarnaast lijkt de omleidingsroute (Kerkstraat – Commandeurslaan – Wassenaarsweg – Huetingstraat – J. van der Perkstraat) nu meer op circuit Zandvoort dan een weg door de bebouwde kom. Het CDA roept automobilisten op om rekening te houden met iedereen die de weg gebruikt. De werkzaamheden duren nog minimaal tot mei en dus is begrip voor de situatie nodig om ongelukken te voorkomen.

Raadsvragen
In reactie op raadsvragen van Van Duijn heeft het college laten weten dat door de gefaseerde uitvoering van de werkzaamheden de situatie geregeld verandert maar dat er inmiddels aanpassingen aan de verkeersregelinstallatie zijn gedaan. Voor nu: “Automobilisten, houd rekening met andere weggebruikers!”

Comments

comments

DELEN