Het gemeentebestuur moet met een voorstel komen om een vuurwerkverbod in te voeren. Een motie daartoe is donderdagavond aangenomen door ChristenUnie, SGP, GemeenteBelangen, PvdA, Hart voor Katwijk en D66.

Volgens de partijen was er dit jaar weer sprake van meer incidenten, meer vuurwerkslachtoffers, meer geweld. Lokale politiecijfers spreken dit overigens tegen. Dit jaar 21 meldingen voor politie ten opzichte van 32 vorige jaarwisseling. Landelijk is wel een stijging in het aantal incidenten.

Partijen menen toch dat de gemeente met een lokaal vuurwerkverbod moet komen, althans, ‘met een voorstel te komen waarin het afsteken van vuurwerk is voorbehouden aan daartoe georganiseerde verbanden door middel van het invoeren van een vergunning die in verenigingsverband kan worden aangevraagd.’ Vuurwerkclubs kunnen gewoon vuurwerk blijven afsteken, mits er een vergunning wordt aangevraagd.

Tegenstanders vragen zich af hoe de gemeente een verbod gaat handhaven. Ook lijkt het die partijen verstandiger om landelijke regels af te wachten, de landelijke overheid is namelijk ook bezig met een vuurwerkverbod.

Comments

comments

DELEN