Inwoners uit de Duin- en Bollenstreek hebben een petitie gestart om de nachtelijke sluiting van de huisartsenpost Voorhout tegen te gaan. De petitie heeft ondertussen ruim 3.000 handtekeningen in twee dagen. De inwoners vinden het niet verantwoordelijk dat patiënten straks een half uur of langer moeten reizen om bij een huisartsenpost te komen.

Vorige week werd bekend dat de huisartsenposten in Voorhout en Alpen aan den Rijn ’s nachts waarschijnlijk dicht gaan. De huisartsenpost in het LUMC Leiden gaat waarschijnlijk helemaal dicht. De huisartsenpost in Leiderdorp krijgt dan een regiofunctie. De inwoners die de petitie hebben gestart vinden dat mensen een mogelijkheid moeten krijgen om ’s nachts ook zorgverlening te krijgen zonder dat zij ver moeten reizen. Ze verzoeken om de huisartsenpost in Voorhout ’s nachts open te houden zonder tegenwerking.

De petitie kun je hier vinden.

Comments

comments

DELEN