Het gemeentebestuur gaat akkoord met de sloop van veertien voormalige marinebarakken door waterbedrijf Dunea. Die barakken langs de Wassenaarseweg moeten volgens Dunea plaatsmaken voor uitbreiding van waterwinning in de Katwijkse zuidduinen.

Dat is nodig om in de toekomst te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar schoon en veilig drinkwater. Er blijven vier barakken behouden.

Het is een ‘voorgenomen besluit’, zodat de gemeenteraad er donderdag ook zijn zegje over kan doen. De barakken aan de duinkant van de Wassenaarseweg zijn eigendom van Dunea, die aan overkant van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Dat ‘ensemble’ van barakken is door de gemeente zo’n tien jaar geleden aangewezen als gemeentelijk monument. Het college is bereid om die status voor de veertien barakken van Dunea te laten vervallen, zodat de weg vrij komt om die te ‘amoveren’, zoals het waterbedrijf dat eufemistisch noemt. De barakken van het RVB blijven die status wel houden, liet wethouder weten.

Comments

comments

DELEN