De uitslag van de Van Zessen Claer Sportverkiezingen Katwijk is bekend. Tijdens de Avond van de Sport, vrijdag in het Dorpshuis in Valkenburg, eerde de gemeente Katwijk haar sporters, sportbestuurders, sportverenigingen, sportbedrijven én bijzondere sportinitiatieven van het afgelopen jaar. Floris Hoek, Jennifer Onasanya, Wendy van Leeuwen en Grasshoppers Dames 1 pakten de sportprijzen. Tijdens deze vijfde (uitverkochte) editie van de Sportverkiezingen Katwijk werd tevens stilgestaan bij de prestaties van zwemmer Arno Kamminga.

Bijzondere bijdragen
Naast de reguliere sportprijzen werden dit jaar voor het eerst ook sportprijzen uitgereikt aan sportbestuurders, sportverenigingen en bedrijven die in het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage aan de lokale sport hebben geleverd. In de categorie Sportbestuurders werden Jan en Carry Hoek van Watersportvereniging Skuytevaert winnaar. Voetbalvereniging Quick Boys werd verkozen tot Sportvereniging van het Jaar terwijl bouwbedrijf KBM Groep tot Sportbedrijf van het Jaar werd uitgeroepen.

Bijzondere sportinitiatieven
De Avond van de Sport kende, naast de categorie Bijzondere Bijdragen, nóg een noviteit. Het publiek kreeg de beslissende stem bij de uitverkiezing van drie Bijzondere Sportinitiatieven. Een negental sportverenigingen/organisaties hield een pitch van 60 seconden om een bijzonder sportinitiatief voor het voetlicht te brengen. Door middel van een app kon het publiek haar voorkeur bepalen. De drie winnende sportinitiatieven zijn Dansclub Sjansee met het initiatief ‘Dansen voor mensen met een beperking’, de Rijnwijker Volleybal Vereniging met ‘Volleybal voor minioren’ en Welzijnskwartier met het project ‘Fietsen niet voor iedereen vanzelfsprekend’.

Comments

comments

DELEN