Woensdag 8 januari ontving verpleeghuis en Huntingtoncentrum Topaz Overduin in Katwijk zes Wonderfoons voor de afdelingen waar mensen met dementie verblijven. Deze Wonderfoons zijn gesponsord door verschillende ondernemers uit de regio.

De Wonderfoons hebben een mooie plek gekregen op de afdelingen Duinroos, Elsbes en Esdoorn. Tijdens de overhandiging gaf initiatiefnemer Aad van der Linden uitleg over de telefoons en de bewoners probeerden ze direct uit. Dit leidde tot leuke reacties en bewoners begonnen gelijk mee te zingen.

De Wonderfoon
De Wonderfoon is een oude draaitelefoon die is omgebouwd tot mini jukebox. Bij het oppakken van de hoorn speelt de telefoon een liedje van vroeger. Met de draaitoets kan je wisselen tussen de verschillende liedjes, van Vader Abraham tot Boudewijn de Groot. De initiatiefnemers zijn Aad van der Linden en Henk Bakker uit Noordwijkerhout. Aad gaat op zoek naar de oude draaitelefoons en sponsors en Henk bouwt de telefoons vervolgens om tot de mini jukeboxen.

Sponsors
Dankzij de volgende sponsors heeft Topaz Overduin zes Wonderfoons ontvangen:
Barbara Uitvaartverzorging Noordwijk, Cafetaria De Koetiller Noordwijkerhout, Railcare BV Noordwijkerhout, Meeuwenoord Noordwijkerhout, Heemborgh makelaars en dhr. R. van der Linden. Op elke telefoon staat het logo van de sponsor. Wij zijn hen heel dankbaar!

Aad en Henk willen graag nog meer mensen blij maken met een Wonderfoon. Als u nog een oude draaitelefoon thuis heeft en er niets meer mee doet dan kunt u deze afgeven bij de receptie van Topaz Overduin. Wij zorgen dat deze bij hen terecht komen.

 

Comments

comments

DELEN