In drie dagen verhuizen 54 bewoners van ’t Sandt in De Wilbert naar Warmond. Zij gaan voor ongeveer een half jaar wonen in Mariënhaven. In die tijd wordt ’t Sandt gemoderniseerd. De drie woongedeeltes Anjelier, Balsemien en Clematis krijgen een grondige opknapbeurt. Dit betekent onder andere dat de 2-persoonskamers worden gesplitst in 1-persoonskamers.

Goede voorbereiding is het halve werk
Emmy Schuller, teamleider ’t Sandt, leidt alles in goede banen: “We zijn al maanden bezig om deze verhuizing voor te bereiden. Het is niet zomaar iets. De gemiddelde leeftijd ligt boven de 80 jaar en de meeste bewoners hebben dementie. Het is een ingrijpende gebeurtenis voor deze mensen. Gelukkig weten de zorgverleners goed hoe ze hiermee om moeten gaan. En de hulp van alle familieleden en vrijwilligers helpt enorm om de verhuizing rustig te laten verlopen. Alles gaat nog beter dan verwacht, ik ben dan ook enorm trots op iedereen die meehelpt tijdens deze ‘verhuisdriedaagse’! Want zo voelt het wel een beetje…”

Tijdelijk wonen in Warmond
Na iets meer dan zes maanden zijn de werkzaamheden in De Wilbert klaar en verhuizen de mensen weer terug. De vertrouwde zorgverleners verhuizen uiteraard mee naar Warmond en weer terug. Emmy: “En natuurlijk doen we ons uiterste best om alle bewoners een prettig verblijf te bezorgen. Ook al is het tijdelijk, we proberen mensen toch het thuisgevoel te geven.”

Comments

comments

DELEN