Voor woningzoekenden is het al jaren lastig om in onze gemeente een geschikte en betaalbare woning te vinden. De bouw van duizenden woningen op voormalig Vliegkamp Valkenburg, waarover al lang wordt gesproken, kan hier flink bij helpen. Helaas lukt het de gemeente en het Rijksvastgoedbedrijf maar niet om overeenstemming te bereiken over de bouw en financiering. Daarom is het tijd voor actie!

 VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis diende op woensdag 29 januari samen met het CDA en D66 een motie in die de regering oproept in te grijpen in Valkenburg, om zo snel mogelijk te kunnen starten met woningbouw. En met resultaat: de verantwoordelijke minister geeft de partijen nog twee weken de tijd om eruit te komen, voordat het Rijk mogelijk de regie deels zal overnemen. De VVD Katwijk steunt deze lijn, waarbij hopelijk eindelijk beweging zal komen in deze bijna eeuwige discussie. Wel blijven we er, in samenwerking met de landelijke en provinciale fractie, voor waken dat het Rijk straks precies bepaald wat er waar gebouwd gaat worden. De reeds gemaakte afspraken moeten dan ook zo veel mogelijk geaccepteerd worden. Wordt vervolgd!

Comments

comments

DELEN