De leegstand op en nabij het Emmaplein is inmiddels bekend. De berichtgeving dat Foto Kruyt na 70(!) jaar nu ook het gebied verlaat roept bij het CDA nieuwe vragen op.

Triestig beeld
Fractievoorzitter Barend Tensen vraagt wat het college bijvoorbeeld gaat doen om de leegstand tegen te gaan en het winkelcentrum weer ‘gezellig druk’ te maken? Met name om en nabij het Emmaplein is er nog altijd veel leegstand. Tensen: “Het geeft een wat triestig beeld van wat vroeger een bruisend winkelcentrum was. Waarom duurt het dan toch zo lang voordat creatief gekeken wordt naar andere functies, zoals wonen of cultuur? Of het aantrekkelijker maken voor starters om zo’n pand in te trekken? Dat zou de boel een stuk levendiger maken.”

Nieuwe winkelstraat
Landelijk is de winkelleegstand weer toegenomen en zit het flink boven het ‘gezonde’ leegstandpercentage dat nodig is als ruimte om transactie en vernieuwing tot stand te brengen. Tensen: “Als gemeente moeten we ons ten doel stellen onder dit gemiddelde of in ieder niet boven het percentage ‘gezonde leegstand’ te komen. Nu benutten we de potentie van onze kustplaats bij lange na niet.” Het CDA vraagt verder naar de ontwikkelingen rond het actiepland ‘Nieuwe Winkelstraat’ en kaart de veranderende behoeftes van consumenten op het gebied van online en offline shoppen aan.

Comments

comments

DELEN