De politie heeft in de nacht van zondag naar maandag een man aangehouden die zeer waarschijnlijk wilde gaan inbreker in een woning in Rijnsburg. De melder, die de verdachte ook nog heeft achtervolgd, heeft inmiddels ambitie om bij de politie te gaan.

Bij de politie kwam de melding binnen dat een man opvallend gedrag vertoonde bij de woning van de buren. De man keek door het raam naar binnen in de woning en de melder voelde direct aan dat deze man mogelijk geen goede bedoelingen had. De melder sprak vervolgens de man aan, die er op zijn beurt voor koos het hazenpad te nemen. Melder twijfelde vervolgens geen moment, stapte op zijn fiets en ging achter de man aan.

Ondertussen belde de melder met de politie om zijn positie door te geven. Het een en ander resulteerde in het feit dat de man kon worden aangehouden voor het voorbereiden van een woninginbraak en het met zich mee voeren van inbrekerswerktuigen. ‘Wij hebben vernomen dat de zeer alerte melder direct ambities heeft om de Politie te komen versterken. Wij zijn in ieder geval erg blij met zulke alerte burgers en daarom is deze melder voor ons de held van de dag.’

Comments

comments

DELEN