Tot half april kun je in verpleeg-, behandel- en Huntingtoncentrum Topaz Overduin in Katwijk een nieuwe expositie bewonderen. Acht kunstenaars van het regionale KunstenaarsCollectief (KuCo) hebben de muren en vitrinekasten gevuld met kunstwerken rondom het thema ‘winterse kleuren’. Topaz Overduin vraagt regelmatig kunstenaars uit de regio om te exposeren in deze Topaz locatie gelegen aan de duinen. Elke drie maanden is er een nieuwe expositie.

De exposities zijn zeven dagen per week te bezichtigen in de aanliggende gang van restaurant ‘s Janshoek in Topaz Overduin aan de Nachtegaallaan 5 in Katwijk. Bezoek is mogelijk van 10.00 tot 17.00 uur en op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.  Iedereen is van harte welkom. Eventuele aankopen zijn mogelijk via de receptie van Topaz Overduin.

De kunstenaars
Bij binnenkomst zijn links in de vitrinekast iconen van Nelly Schut-Bal te zien. Op de muur rechts exposeert zij daarnaast nog een aantal schilderijen, die allen een verhaal vertellen.
Ria Bannister ‘schildert’ met wol en exposeert drie werken die gemaakt zijn van wol, zijde en andere organische materialen. Haar bloemstukken fleuren de expositie op met kleur.

Gert Versluis koos voor bloemen, vuurwerk en een tweeluik. Zijn schilderijen, in vierkant formaat, lijken net mooie kleurrijke doorkijkjes.
De ‘Blauwe bomen’ van Marit Sijtsema lijken je te verleiden tot het maken van een boswandeling in een sprookjesachtig winters landschap.
De watertoren van Katwijk en, achter de ijspegels, een voor Katwijkers bekende kerk, zijn twee van de vier winterse werken die zijn ingebracht door Marjo Meyvogel.

Lisette Hogewoning toont een sfeervol buitenlands winters landschap.
In Haagse School stijl heeft Dick Zuydwijk diverse klassieke winterse werken geschilderd. Sneeuw en mooie winterse luchten, wat wil je nog meer? Zijn werken zijn een lust voor het oog.
Caroline den Haan heeft in de grote vitrinekast drie werkstukken van glas neergezet waarvan lijkt alsof ze gemaakt zijn van ijs en ieder moment kunnen gaan smelten.

Al deze werken zijn niet alleen te bezichtigen, maar ook te koop. Meer informatie over de deelnemende kunstenaars is te vinden op de website www.KuCo.nl en voor vragen kan men mailen naar info@KuCo.nl

Comments

comments

DELEN